Hörhiäisviikko tarjoaa ”näyteikkunan” positiiviseen kankaanpääläiseen henkeen ja tekemiseen

Hörhiäisviikko tarjoaa ”näyteikkunan” positiiviseen kankaanpääläiseen henkeen ja tekemiseen

Kaupungin tapahtumakokonaisuuksia on uudistettu peilaamaan kaupunkistrategiassa tunnistettuja vetovoimatekijöitä, jotka ovat ”äly, taide ja hyvinvointi”. Ideana on tuoda laaja-alaisesti yhteen näiden teemojen alla tapahtuvaa monipuolista ja hyvää toimintaa, jota kaupungissa löytyy runsain mitoin.

Äly on linjattu rohkeasti kaupungin yhdeksi kärkiteemaksi, sillä kokoonsa nähden kaupungissa on ainutlaatuista asiantuntemusta, tutkimusta ja menestystarinoita tällä saralla. Tapahtumapuolella äly näyttäytyy mm. monissa elinkeinopuolen tilaisuuksissa ja koulutuksissa.

Kankaanpään Kulttuurikevät kokoaa yhteen laajan kattauksen kulttuuri- ja taidetarjontaa. Kaupungin yksiköistä ohjelmaa ovat tuottamassa musiikkiopisto, kaupunginmuseo, kirjasto sekä kulttuuri- ja nuorisopalvelut. Kulttuurikevääseen kuuluu lisäksi SAMK Kuvataide Kankaanpään yksikön järjestämä Taideviikko sekä monen yhdistyksen järjestämää ohjelmaa.

Hyvinvointi-teeman ilmentymä Kankaanpäässä on hörhiäinen. Se on kankaanpääläisten oma nimitys aktiiviselle, aloitteelliselle, positiiviselle ja ympärilleen energiaa luovalle henkilölle. Hörhiäinen saa aikaan toimintaa, tapahtumia, muutoksia, mahdollisuuksia ja sitoutuu vahvasti yhteiseen tekemiseen. Kankaanpäässä on valittu vuoden hörhiäinen jo useiden vuosien ajan kesällä järjestettävän hörhiäistapahtuman aikana.

Tänä vuonna järjestetään kokonainen Hörhiäisviikko, joka on yhteensä yhdeksän päivää kestävä kesätapahtuma, jonka aikana Kankaanpäässä tuodaan monipuolisesti esille kaupungin vahvaa ”hörhiäissektoria” eli yhdistys-, seura- ja muiden tahojen toimintaa. ­- Kankaanpäässä on hörhiäisiä monella saralla ja yhdessä me saamme aikaan paljon hyvinvointia, kehuu kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Luotolinna. Hörhiäinen on saanut itselleen myös uuden visuaalisen ilmeen, muistahan bongata hörhiäiset kesälehden sivuilta!

Elokuun lopulla järjestettävä Hörhiäisviikko tulee sisältämään musiikkia, kulttuuria, taidetta, näytelmiä, urheilua, hyvinvointia, mukavaa markkinahenkeä sekä tietysti odotetun hörhiäisviikonlopun. Viikko antaa paikallisille yhdistys- sekä yritystoimijoille mahdollisuuden toteuttaa ja buustata omia kampanjoitaan ja tapahtumiaan näkyvästi yhdessä. Mukaan mahtuu monta isompaa ja pienempää, toisiaan tukevaa tempausta. Kaupungin viestinnän rooli on yhteistyön koordinoiminen ja tapahtumatiedottaminen.

Tapahtumaviikon ohjelmaa rakennetaan vielä ja sinne voi ehdottaa sisältöä esimerkiksi seuraavan sähköpostiosoitteen kautta: horhiaisviikko@kankaanpaa.fi.