Lasten kuvataidekilpailu

Kankaanpään alueen leijona-klubit – Lions Club Kankaanpää, Lions Club Kankaanpää/Keskusta, Lions Club Kankaanpää/Kuninkaanlähde ja Lions Club Kankaanpää/Helmi ovat jo useiden vuosien ajan järjestäneet kuvataidekilpailun nuorison ja kotiseudun puolesta. Vuonna 2018 kilpailu järjestetään jo 12. kerran.

LC-Kuvataidekilpailu 2018

12. Minun Kankaanpääni

”Kaupunkiportti”

KILPAILUN SÄÄNNÖT

Osallistujat: Kilpailu on tarkoitettu Kankaanpään peruskoulujen ala-asteiden oppilaille. Kutsutut koulut: Kangasmetsä, Keskusta, Kyynärjärvi, Niinisalo, Venesjärvi, Vihteljärvi

Sarjat: a) 1-3 lk b) 4-6 lk

Aihe: Työn teemana on ”Kaupunkiportti”. Ideoi ja suunnittele näyttävä ja houkutteleva sisääntulo Kankaanpään keskustaan. Paikka voisi olla rautatiesillan yhteydessä.

Työ: Työ tehdään tietokoneella ja koulussa tarjolla olevalla kuvankäsittelyohjelmalla. Mikäli ohjelma mahdollistaa käyttämään taustakuvaa, voidaan käyttää esim. rautatiesilta-kuvaa taustakuvana. Kuvat talletetaan riittävällä kuva-tarkkuudella jpg- muodossa tiedostonimellä Tekijä, koulu, luokka.

Perinteinen A3-kokoon piirustuspaperille tehtävä työ on edelleen vaihtoehtona mahdollinen. HUOM! Koulu valitsee lähetettävät työt (2 työtä/luokka).

Arviointi: Työt arvioi raati, jossa on kuvataiteen ja leijona-klubien edustus. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota töiden omaperäisyyteen,
aiheen toteutumiseen sekä taiteelliseen ja tekniseen tasoon.

Aikataulu: Työt toimitettiin pe 25.5.2018 klo 15.00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen eve.toivola@kankaanpaa.fi tai osoitteeseen Kankaanpään kaupungin kirjasto, Kangasmoisionkatu 1.

Näyttely: Työt olivat näytteillä Hörhiäisviikolla 20.8. – 26.8.2018 Tilitoimisto Torsti Myllymäki Oy:n ikkunoissa (Kuninkaanlähteenkatu 2). Työt ovat nähtävillä myös tällä Hörhiäistapahtuman sivulla. Näyttelyn jälkeen töitä ei palauteta tekijöille. Kilpailun järjestäjä voi käyttää töitä jatkossa haluamallaan tavalla.

Palkinnot: Parhaat työt palkittiin. Palkinnot jaettiin Hörhiäisviikon Lastenlauantaina 25.8. Maukka ja Väykkä -lastennäytelmän yhteydessä Kankaanpääsalissa. Palkinnot ovat arvoltaan seuraavat: 1. palkinto 60 €, 2. palkinto 40 € ja 3. palkinto 30 €..

 

Palkitut työt

1-3 luokat:

Lauri Kiviharju, Kangasmetsän koulu, 3A

4-6 luokat:

Aino-Kaisa Erkkilä, Kangasmetsän koulu, 6B
Pinja Pakkanen, Keskustan koulu, 5B

Lisäksi päätettiin antaa Kunniamaininta Keskustan koulun 5B– luokalle asiaan paneutumisesta sekä kilpailutöiden lisäksi tehdyistä pienoismalleista.

Klikkaa kuvia isommaksi!

Lauri Kiviharju 3A Kangasmetsän koulu

Aino-Kaisa Erkkilä 6B Kangasmetsän koulu

Pinja Pakkanen 5B Keskustan koulu

Kilpailuun lähetetyt työt