Hörhiäisviikko 2024 – uutena tapahtumana Hörhiäispolun Surinat

Hörhiäisviikko 2024 – uutena tapahtumana Hörhiäispolun Surinat

Kankaanpään kesä huipentuu jälleen elokuun loppupuolella järjestettävään Hörhiäisviikkoon. Tiistaista 20.8. sunnuntaihin 25.8. kestävä tapahtumaviikko kokoaa väen yhteen nauttimaan monipuolisesta kulttuuritarjonnasta sekä herkuttelusta ja iloisesta markkinatunnelmasta! Viikon kruunaa tuttuun tapaan Hörhiäisviikonloppu.

Hörhiäissuunnistus käynnissä
Kankaanpään Suunnistajien Hörhiäissuunnistus. Kuva: Martti Tikka / Kuvaseura Pikseli

Tiistai 20.8.

Tapahtumaviikko käynnistyy tiistaina 20.8. jo perinteeksi muodostuneella Kankaanpään Suunnistajien Hörhiäis-kuntosuunnistuksella alkaen klo 17 liikuntakeskuksen lähimaastossa. Suunnistus jatkuu omatoimisena sunnuntaihin 25.8. asti.

Tiistain ohjelmassa on myös musiikkiopiston bändin konsertti Kankaanpääsalissa klo 19. Järjestäjänä Kankaanpään musiikkiopisto.

Keskiviikko 21.8.

Klo 15 ja 17 tarjolla on Museo 50 vuotta Ajan jäljillä -juhlanäyttelyyn liittyvät kokoelmakurkistukset. Tarkemmat tiedot Hörhiäisviikon verkkosivuilla. Järjestelyistä vastaa kaupunginmuseo.

Opastettu Taidekehäkierros kävellen on vuorossa klo 16. Lähtö tapahtuu Postellin luota ja oppaana toimii Maija Anttila. Noin tunnin kestävän kierroksen järjestää Kankaanpään Taideyhdistys. Klo 17 tutustutaan Kuvia ja tarinoita matkan varrelta -näyttelyyn taiteilija Tuija Solinin opastuksella Kankaanpään Galleriassa. Järjestäjänä on Kankaanpään Taideyhdistys.

Kankaanpään musiikkiopisto tarjoilee Pienen iltasoiton musiikkiopiston pihamaalla keskiviikkona klo 19. Sateen sattuessa musiikista nautitaan opiston sisätiloissa.

Torstai 22.8.

Torstai kannattaa aloittaa toripäivän vilskeessä ja sen jälkeen vuorossa on klo 12–18 kaupunginmuseon Wanhat valokuvat SAMK Kankaanpään Taidekoulun auditoriossa.

Torstai-iltana luvassa on uudenlainen tapahtuma Hörhiäispolun Surinat. Kaikenikäisille suunnattu ohjelma alkaa klo 18 liikuntakeskuksen takapihalla ja sieltä Paasikivenkadulle kulkevan kevyen liikenteen väylän, “Hörhiäispolun” varrella. Liikunnallisten ohjelmanumeroiden lisäksi luvassa on muun muassa yhdistysten esittelypisteitä. Toteutuksesta vastaa Kankaanpään kaupunki.

Klo 18 alkaa myös perinteinen Niinisalon kyläyhdistyksen ja kaupunginmuseon järjestämä Laavuilta, joka sisältää mukavaa tekemistä koko perheelle museon pihapiirissä Niinisalossa.

Niin ikään klo 18 on Pidä huolta -konsertti Kankaanpään kappelissa. Kamarikuoro Capotelan ja Lauluakatemian kanssa musisoivat Marita ja Risto Raikaslehto sekä bändi. Yhteislaulua sisältävässä tapahtumassa lauletaan kevyempiä sävelmiä muun muassa Pave Maijasen ja Juha Tapion kynästä. Järjestäjänä Kankaanpään seurakunnan musiikkityö.

Hörhiäisviikonloppu kerää väkeä torille. Kuva: Martti Tikka / Kuvaseura Pikseli

Perjantai 23.8.

Hörhiäisviikonloppu tuo Kankaanpään torille taattua markkinatunnelmaa perjantaina ja lauantaina. LC Kankaanpään ja LC Kankaanpää/Kuninkaanlähteen Hörhiäisteltta ja torin markkinamyyjät palvelevat molempina päivinä iltapäivästä yömyöhään. Viikonlopun juonnoista torilla vastaa jälleen Olli Mustaniemi.

Perjantain ohjelma käynnistyy pesäpallostadionilla tuttuun tapaan kaupungin ja Kankaanpään Seudun järjestämällä lehdistön ja valtuuston välisellä pesäpallo-ottelulla klo 17.30.

Viikonloppu avataan virallisesti torin lavalla klo 19 vuoden 2023 Hörhiäisen avaussanojen myötä. Illan musiikkiesitykset aloittaa trio Ilkka Uusitalo, Jussi Törmä ja Make Tommila klo 19.30, minkä jälkeen klo 21 paljastetaan, kuka saa hoitaakseen maineikkaan edustustehtävän vuoden 2024 Hörhiäisenä. Illan mittaan luvassa on lisää viihdyttävää musiikkia, sillä lavan valtaa Annika Eklund klo 21.30. Torin tunnelmasta ja tuttujen tapaamisesta kannattaa nauttia pitkän kaavan mukaan, sillä vuorossa on vielä monipuolinen esiintyjä Ilari Hämäläinen noin klo 22.30. Torilavan ohjelman järjestää Kankaanpään kaupunki.

Lauantai 24.8.

Klo 11 vietetään lasten taidesuunnistuksen päättäjäisiä Kankaanpään Galleriassa. Suunnistus on käynnissä 3.–24.8. Klo 12 alkaen Kuvia ja tarinoita matkan varrelta -näyttelyn taiteilija Tuija Solin on tavattavissa Kankaanpään Galleriassa. Tapahtumat järjestää Kankaanpään Taideyhdistys.

Markkinat jatkuvat lauantaina ja Hörhiäisteltassa järjestetään viime vuonna ohjelmaan palannut ja suuren suosion saanut lähiruokatapahtuma “Herkutellaan” klo 12–15. Herkuttelun lomassa nautitaan Kankaanpään musiikkiopiston nuorten harmonikansoittajien esityksistä. Järjestelyistä vastaa Kankaanpään kaupunki ja MTK Kankaanpää. Heti lähiruokatapahtuman päätyttyä klo 15 kannattaa suunnata teltasta torin lavan ääreen kuuntelemaan Kohtalon Kulkurit -yhtyeen Topi Sorsakoski -tributea ja sen jälkeen klo 17 esiintyvää Scoogie Bros -yhtyettä. Ensimmäisen konsertin järjestää Kankaanpään kaupunki ja toisen Scoogie Oy.

Lapsille on jälleen mieluista ohjelmaa Lasten lauantain merkeissä Kankaanpääsalissa alkaen klo 15, järjestäjänä LC Kankaanpää / Helmi.

Illan tullen on vuorossa Lionsien perinteinen karaokekilpailu, johon ilmoittautuminen alkaa Hörhiäisteltassa klo 19 ja kisa käynnistyy klo 19.30. Kisan finalistit pääsevät esiintymään torin lavalle noin klo 21. Lauantai-iltaan säpinää tuovat vielä klo 22.30 alkaen bändit CN- ja Hurricane Ride. Järjestäjänä on Scoogie Oy.

Teemu Roivainen
Lionsit järjestävät jälleen perinteisen hyväntekeväisyyskonsertin kirkossa.

Sunnuntai 25.8.

Hörhiäisviikon päättävän sunnuntain ohjelmassa on Diandran konsertti Kankaanpään kirkossa alkaen klo 18. Konsertin järjestelyistä vastaa Lions Club Kankaanpää Keskusta.

Niin ikään klo 18 alkavat Hörhiäistanssit Venesjärven Rantalavalla. Klo 23 asti kestäviä tansseja tahdittaa Antti Ahopelto & Etiketti ja järjestäjänä on Kankaanpään seudun Leisku.

 

Katso koko viikon tapahtumat aikatauluineen ja hintatietoineen Ohjelma-sivulta.

Ohjelmaan saattaa tulla muutoksia ja täydennyksiä vielä kesän aikana.