Hörhiäisviikko 2023 – Liikunnallisesti liikkeelle

Hörhiäisviikko 2023 – Liikunnallisesti liikkeelle

Perinteinen Hörhiäisviikko elokuun loppupuolella päättää jälleen Kankaanpään kesän. Tiistaista 22.8. sunnuntaihin 27.8. kestävä tapahtumaviikko tarjoaa monipuolisesti musiikkia, taidetta, historiaa, liikuntaa, hyvinvointia, herkuttelua ja mukavaa markkinahenkeä! Viikko huipentuu tuttuun tapaan Hörhiäisviikonloppuun.

Viime vuonna Hörhäisviikko järjestetiin jälleen perinteiseen tyyliin koronatauon jälkeen. Tapahtumat saivat mukavasti osallistujia ja palaute oli positiivista. Tänä vuonna ohjelmaan palaa myös suosittu lähiruokatapahtuma, joka järjestetään lauantaina 26.8. klo 11–15 torin Hörhiäisteltassa.

 

Liikunnallisesti liikkeelle

Tapahtumaviikko käynnistyy tiistaina 22.8. vauhdikkaasti. Kaupungin liikuntapalvelut järjestää koko perheen hyväntuulisen ja liikunnallisen tapahtuman keskustan alueella. Tarkemmat tiedot ilmoitetaan myöhemmin. Kankaanpään suunnistajien perinteinen Hörhiäis-kuntosuunnistus on vuorossa alkaen klo 17 koulukeskuksen lähimaastossa. Luvassa on suunnistusrata myös perheen pienimmille.

Tiistain ohjelmassa on myös kaupunginmuseon järjestämä Kuuntelukävely kuvataiteilija Kirsi Jaakkolan johdolla klo 13 ja 17 museon ympäristössä.

 

Arkkitehtuuria ja picnic-musisointia

Keskiviikon 23.8. ohjelman aloittaa Kankaanpään Taideyhdistyksen toteuttama bussikierros teemalla Arkkitehtuuri ja taide – VIIVA-kirjan kohteita livenä. Oppaana toimii Maija Anttila ja kierros kestää noin puolitoista tuntia. Lähtöpaikka on torin tilausbussipysäkki. Ilta jatkuu musiikin parissa, kun Kankaanpään musiikkiopisto tarjoilee Picnic-konsertin musiikkiopiston pihamaalla keskiviikkona 23.8. klo 19. Sateen sattuessa musiikista nautitaan opiston sisätiloissa.

 

Laavun tunnelmaa ja kulttuuria

Torstaille 24.8. löytyy useampi vaihtoehto klo 18 alkaen. Niinisalon kyläyhdistyksen ja kaupunginmuseon Laavuilta sisältää ohjelmaa koko perheelle museon pihapiirissä Niinisalossa. Pidä huolta -musiikkiesityksessä Kankaanpään siunauskappelilla esiintyvät Kamarikuoro Capotela, Lauluakatemia ja House Band sekä Marita ja Risto Raikaslehto. Tilaisuuden järjestää Kankaanpään seurakunta.

Kuntakuvataitelija Mira Piitulainen esittelee työpajojen tuotoksia Kankaanpääsalissa niin ikään torstaina klo 18 alkaen. Sen jälkeen klo 19 nautitaan Isojoen ja Karvian yhdistetyn puhallinorkesterin musisoinnista Takapihakonsertissa kirjaston takana. Väliajalla esiintyy Kankaanpään Voimistelijoiden ryhmä. Tilaisuuden järjestävät kaupunginkirjasto, kulttuuri- ja nuorisopalvelut sekä markkinointi ja viestintä.

Torstaina katsellaan myös Wanhoja valokuvia kaupunginmuseon toimesta Taidekoulun auditoriossa, kellonaika tarkentuu myöhemmin.

 

Kenestä vuoden Hörhiäinen?

Hörhiäisviikonloppu tuo Kankaanpään torille markkinatunnelmaa perjantai-illasta 25.8. lauantai-iltaan 26.8. saakka. LC Kankaanpään ja LC Kankaanpää/Kuninkaanlähteen Hörhiäisteltta ja torin markkinamyyjät palvelevat molempina päivinä iltapäivästä yömyöhään. Leijonien teltan tuotto ohjataan kankaanpääläisten lasten ja nuorten hyvinvointiin. Viikonlopun juonnoista torilla vastaa tuttuun tapaan Olli Mustaniemi.

Perjantain ohjelma käynnistyy pesäpallostadionilla perinteisellä lehdistön ja valtuuston välisellä pesäpallo-ottelulla, järjestäjinä kaupunki ja Kankaanpään Seutu. Viikonloppu avataan virallisesti torin lavalla klo 19 vuoden 2022 Hörhiäisen toimesta. Musiikillisen tarjonnan aloittaa Pasi Nieminen ja musiikkiopiston bändi klo 19.30, minkä jälkeen jännitetään, kuka saakaan vuoden 2023 Hörhiäisen kunniakkaan tehtävän hoitaakseen.

Loppuillan tunnelmaa nostattaa takuuvarmasti klo 21.30 aloittava bilebändi Remix, jonka jälkeen luvassa on vanhan liiton rockia ja heviä paikallisen V1-bändin esittämänä. Torilavan ohjelman järjestävät kulttuuri- ja nuorisopalvelut sekä markkinointi ja viestintä.

Herkutellaan-tapahtuma
Ohjelmaan palaava Herkutellaan-tapahtuma järjestettiin viimeksi vuonna 2019. Kuva: Irja Rajamäki

Herkuttelua musiikin tahdissa

Markkinat jatkuvat lauantaina ja Hörhiäisteltassa järjestetään muutaman vuoden tauon jälkeen suosittu lähiruokatapahtuma “Herkutellaan” klo 11–15. Paikalla on lähiseudun yrittäjiä, tuottajia ja muita lähiruokatoimijoita esittelemässä tuotteitaan ja myynnissä on muun muassa pieniä maisteluannoksia. Eveliina ja Eerikki Eloranta esittävät musiikkia herkuttelun lomassa. Järjestelyistä vastaavat kaupunki, Kankaanpään Yrittäjät ja MTK Kankaanpää.

Teltasta kannattaa siirtyä torin lavan ääreen klo 15 nauttimaan laulusta, jota esittää Sara Männistö säestäjänään Kankaanpään musiikkiopiston Amyrit. Lapsille on jälleen ohjelmaa Lasten lauantain merkeissä Kankaanpääsalissa alkaen klo 15, järjestäjänä LC Kankaanpää / Helmi.

Illan tullen on jälleen aika Lionsien perinteisen karaokekilpailun, johon ilmoittautuminen alkaa Hörhiäisteltassa klo 19 ja kisa käynnistyy klo 20. Kisan kärkeen sijoittuneet laulajat pääsevät esiintymään torin lavalla. Lauantai-illan rock-konsertissa torin lavalla esiintyvät CN- ja Bold Roosters alkaen klo 22. Järjestäjänä Scoogie Oy.

Päätöspäivän ohjelmassa on Hörhiäistanssit Venesjärven Rantalavalla klo 18 alkaen. Järjestäjänä Kankaanpään seudun Leisku.

 

Katso koko viikon tapahtumat aikatauluineen Ohjelma-sivulta.

Tarkennuksia ohjelmaan tulee vielä kesän aikana ja muutokset ovat vielä mahdollisia.