Historian ja kulttuurin ystäville

Historian ja kulttuurin ystäville

Hörhiäisviikon antia on jälleen mieluisa kaikille historian ja kulttuurin ystäville!

Tiistaina 20.8. klo 18 nähdään Työväentalo Soihtulassa yhtenä työväenliikkeen perustajina tunnetusta Eetu Salinista kertova näytelmä. Näytelmä perustuu tietokirjailija Pertti Rajalan kirjaan ”Työväenjohtaja Eetu” sekä Kansan arkiston tallentamiin Eetu Salinin kirjeisiin ja muihin dokumentteihin. Sen on tämän aineiston pohjalta käsikirjoittanut ja dramatisoinut sekä ohjannut näyttelijä Marju Kauppinen. Rooleissa nähdään Kalle Högbacka, Jan-Henrik Holmlund sekä Marju Kauppinen. Näytelmän kesto on 45 minuuttia. Liput ovelta 8 euroa, kaksi lippua 15 eurolla (käteismaksu). Huom! Tila ei ole esteetön.

Keskiviikkona 21.8. klo 17.30 jatkuvat suositut historiakierrokset. Pohjois-Satakunnan kadettipiiri vie kiinnostuneet tutustumaan Niinisalon varuskuntaan. Esittely on maksuton, mutta ilmoittautumisia pyydetään Pauli Pukaralammille sähköpostilla [email protected] tai 040 741 3167.

Suosittu Wanhat Valokuvat -tapahtuma herättää jälleen muistoja ja keskustelua taidekoululla to 22.8. klo 14-18. Tapahtumassa katsellaan Kankaanpään kaupunginmuseon museoamanuenssi Anu Forssin johdolla vanhoja valokuvia Kankaanpäästä ja kankaanpääläisistä 1920-luvulta 2000-luvulle.

Lauantaina 24.8. klo 12 järjestetään jälleen hieno tutustumiskierros alueemme taiteeseen ja arkkitehtuuriin. Kankaanpään taideyhdistyksen järjestämä ”Kulttuuriympäristön ja taiteen tarinat II” on jatkoa viime vuoden suositulle kierrokselle. Kierroksen oppaana toimii Kankaanpään taideyhdistyksen puheenjohtaja ja kaupungin entinen SAFA-palkittu arkkitehti Maija Anttila. Tapahtuma liittyy Euroopan kulttuuriympäristöpäiviin, joiden teemana on vuonna 2019 ”Viihteen ja taiteen tiloissa”. Kierros tehdään bussilla ja lähtö ja paluu tapahtuvat torin tilausbussipysäkillä. Osallistumismaksu 5€ peritään bussissa. Ilmoittautumiset 21.8. mennessä taideyhdistyksen sihteeri Anne-Marja Kankaalle [email protected] tai 044 577 2211

Muista myös Hörhiäisviikon näyttelytarjonta!